کارگاه آموزشی "سلولهای خورشیدی پروسکایتی" در ایام کنفرانس برگزار خواهد شد. برای ثبت نام با ورود به حساب کاربری خود در بخش خدمات اقدام کنید.
زمان: روز چهارشنبه 1402/12/16 از ساعت 13 تا 17
(کارگاه بصورت حضوری برگزار خواهد شد، اما علاقمندانی که امکان مراجعه ی حضوری ندارند می توانند به صورت مجازی در کارگاه شرکت نمایند.)
سرفصل مطالب:
چکیده:
با توجه به رشد جهانی مصرف انرژی و به منظور کاهش اتکا به منابع طبیعی و سوختهای مخرب محیط زیست برای تولید انرژی، تلاشهای فراوانی جهت تولید انرژی از منابع تجدید پذیر صورت گرفته است. سلولهای خورشیدی، ادواتی برای تبدیل نور تابیده شده از خورشید، به عنوان یک منبع انرژی تجدید پذیر، به انرژی الکتریکی هستند. مثالهایی ساده از کاربرد سلولهای خورشیدی، ماشین حسابها، چراغهای راهنمایی یا چراغهای روشن در اتوبانها هستند که انرژی مورد نیاز خود را از طریق این سلولهای خورشیدی تامین میکنند. همچنین استفاده از این فناوری در سطح عمومی، مانند پشتبام خانهها و تولید خانگی برق بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما این ادوات چگونه کار میکنند؟ برای تولید انرژی الکتریکی، به جریان و ولتاژ نیاز است. تولید جریان نیازمند حاملهای بار متحرک است و تولید ولتاژ به وجود گاف بین ترازهای انرژی الکترونی نیاز دارد. از اینرو قلب سلول خورشیدی، ماده نیمهرسانا است. امروزه سلولهای خورشیدی سیلیکونی، از پرکاربردترین سلولهای خورشیدی هستند که از سیلیکون هم برای جذب نور و تولید زوج الکترون حفره و هم برای جدایی و انتقال الکترون و حفره استفاده میشود. اما در نسلهای جدید سلول خورشیدی مانند سلولهای خورشیدی پروسکایتی، وظیفه جذب نور برعهده پروسکایت و وظیفه انتقال حاملها بر عهده بخشهای دیگر است. این نسلهای جدید سلول خورشیدی، بر پایه فناوری نانو در حال توسعه هستند. آشنایی با روشهای ساخت سلولهای خورشیدی پروسکایتی به منظور افزایش بازده و پایداری این سلولها، برای کسب آگاهی دانشجویان فعال در این حوزه بسیار ضروری است. سلولهای خورشیدی پروسکایتی به دلیل بازده مناسب و از طرفی هزینه تولید پایین، در میان محققان و همچنین سرمایهگذاران مورد توجه ویژهای قرار گرفتهاند.
آغاز ارسال مقالات
1402/07/01مهلت ارسال مقالات
1402/11/15اعلام نتایج داوری
1402/12/05ارسال مقالات نهایی
1402/12/14